Handige gids: Broze botten breken

12 januari 2016 – Naarmate we ouder worden, verliezen onze botten aan stevigheid en lopen we meer kans op botbreuken. In Broze botten breken komen de oorzaken van osteoporose aan de orde, geïllustreerd met infographics.
Je kunt van alles zelf doen om je botten zo stevig mogelijk te houden. Bewegen is bijvoorbeeld heel belangrijk. Wie osteoporose heeft, vindt in Broze botten breken veel adviezen om te voorkomen dat de klachten verergeren of dat ze de overhand krijgen in het dagelijks leven. Uit de ervaringsverhalen blijkt hoe belangrijk het is de regie te houden bij de behandeling van en het leven met osteoporose. Hoe je dat doet, wordt inzichtelijk gemaakt aan de hand van een infographic. Zo leer je stap voor stap hoe je de kwaliteit van je leven zo optimaal mogelijk houdt, ondanks de beperkingen die de aandoening je oplegt.

Over de auteurs

  • Dr. Harm Sleeboom is internist en vicevoorzitter van de Stichting Interdisciplinaire Werkgroep Osteoporose (IWO).
  • Angelique van Dam ontwikkelde voor de Osteoporose Vereniging de visiekaart en het zorg- en leefplan voor mensen met osteoporose en osteopenie. http://www.osteoporosevereniging.nl/

foto2foto3

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH